Під час проходження практики студент складає звіт, який подається на підпис керівнику практик від підприємства за 1-2 дні до її закінчення. Аркуші звіту повинні бути пронумеровані і скріплені у папку-швидкозшивач. Звіт повинен бути виконаний на листах формату А4. На титульній сторінці повинен бути особистий підпис студента.
Звіт з виробничої практики має містити:
Звіт має бути насиченим технічною документацією, схемами, таблицями, рецептурами тощо. Обов’язковим є висновок роботи студента на практиці з зазначенням рекомендацій по покращенню роботи конкретного відділу або підприємства в цілому.
Оформлення звіту здійснюється відповідно до Методичних рекомендацій щодо оформлення навчальної документації студентів Полтавського коледжу харчових технологій Національного університету харчових технологій
Звіт захищається студентом в десятиденний термін після завершення практики перед комісією, до складу якої входять керівники практики, викладачі спецдисциплін, керівник від бази практики.