Відокремлений структурний підрозділ «Полтавський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» здійснює професійну підготовку фахівців за освітньо-професійним ступенем «фаховий молодший бакалавр»
зі спеціальності 181 «Харчові технології» за трьома освітньо-професійними програмами:
Технологію виробництва молочних продуктів опановують у коледжі здобувачі освіти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Зберігання, консервування та переробка молока».
Технологію виробництва м’ясних продуктів опановують у коледжі здобувачі освіти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Зберігання, консервування та переробка м’яса».
Технологію виробництва різноманітних страв опановують у коледжі здобувачі освіти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Виробництво харчової продукції».
Під час навчання в коледжі студенти спеціальності «Харчові технології» опановують як теоретичний курс навчання, так і практичний курс під час проведення лабораторних робіт, екскурсій на підприємства харчової та переробної промисловості, різних видів практик.
Після закінчення коледжу студенти спеціальності 181 «Харчові технології» отримують:
освітньо-професійний ступінь:
кваліфікацію:
Термін навчання:
• на основі базової загальної середньої освіти (9 кл.) – З роки 5 місяців,
• на основі повної загальної середньої освіти (11 кл.) - 2 роки 5 місяців,
• на базі ОКР «кваліфікований робітник» - скорочений термін навчання.
Під час навчання в коледжі студенти спеціальності «Харчові технології» опановують як теоретичний курс навчання, так і практичний курс під час проведення лабораторних робіт, екскурсій на підприємства харчової та переробної промисловості, різних видів практик.
Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій може працювати на підприємствах з переробки сільськогосподарської продукції та харчових виробництвах.
Випускники коледжу, які навчалися за освітньо-професійними програмами «Зберігання, консервування та переробка молока» і «Зберігання, консервування та переробка м’яса», здатні виконувати професійну роботу на посадах:
Можуть відкрити власний молоко- або м’ясопереробний цех, а також інше мале підприємство з виготовлення харчової продукції.
Випускники коледжу, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Виробництво харчової продукції», здатні виконувати професійну роботу на посадах:
Можуть відкрити власний заклад ресторанного господарства, а також інше мале підприємство з виготовлення харчової продукції.
З метою кращого засвоєння здобувачами освіти фахових дисциплін на відділенні здійснюється проведення більшості лабораторних робіт у спеціалізованих лабораторіях коледжу
Це дає можливість студентам закріпити і розширити теоретичну базу з фахових дисциплін, набути навички з виробництва харчових продуктів та запозичити знання і вміння досвідчених викладачів, а також стимулює здобувачів освіти до поглибленого вивчення свого фаху
Навчання – це не єдина мета студентів коледжу. Творчі конкурси та художня самодіяльність розкривають інші таланти студентської молоді.